– Hogy kerültél kapcsolatba a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvánnyal?

Dejan Fajfernek hívnak, Horvátországból származom. Először a horvátországi Piros Orr szervezettel találkoztam, ismertem az ottani művészeti vezetőt, aki meghívott egy bohócdoktori meghallgatásra. Évekig dolgoztam Horvátországban bohócdoktorként, majd megismerkedtem egy magyar bohócdoktor lánnyal és Pécsre költöztem. Ennek már öt éve, akkor csatlakoztam a Piros Orr magyarországi szervezetéhez.

Van egy olyan történeted, amit bohócdoktorként éltél át és szívesen megosztanál velünk?

Bohócdoktorként sok kellemes és kihívásokkal teli pillanatban is volt részem. Az egyik felejthetetlen emlékem az, amikor az intenzív osztályon járva egy négy éves kómában fekvő kisfiút látogattunk meg. Néhány perc zenélés után a gyermek reakcióit a műszerek is elkezdték jelezni. Ez egy olyan különleges pillanat volt, amit soha nem fogok elfelejteni.

Mit jelent számodra a Piros Orr?

–  A Piros Orr számomra vidámságot és hivatást jelent egyben, szabadságot és örömöt ad nekem, amit aztán továbbadhatok másoknak is, főleg kórházban lévő gyerekeknek és szüleiknek. Ez egy olyan hivatás, amelyben sokat fejlődhetek és jobb emberré is válhatok. Örülök, hogy az alapítványnál művészként is kifejezhetem magamat.