Amikor egy titkos küldetés részeként megérkeztem erre a bolygóra első feladatom volt, hogy elvegyüljek az emberek között, ami nem volt egyszerű, mert a mi bolygónkon a magunkfajták kerek, piros orral élnek mint én is Dr. Walter. Véletlenül találkoztam a bohócdoktorokkal, azok körül is a Piros Orr Bohócdoktorokkal. Kísérteties hasonlóság van köztük és köztem, mindjárt el is határoztam, hogy beépülök közéjük. Nem volt nehéz ugyanis egy kicsit mindegyiknél szélesebb az ikum, ami jól jön, mert nem esek le róla. Például azt is elhitték, hogy én értem oda elsőnek. És azt is elhitték, hogy erről a bolygóról származom.

Odaát az volt a feladatom, hogy xlkj76rire karbantartásával és evésével foglalkozzam, ennek sikeres befejezésével választottak ki a titkos küldetésre.

Útközben az űrhajómban feltaláltam a Walter féle surcintást©, amit remekül lehet használni a rajcsúrozás szinte minden területén. Aztán zsonglőrködöm 4 kézzel, 2 labdával, 3 vattacukorral, illetve 4 lóidomárral.


Reitter Zsolt

A Piros Orr Bohócdoktorok csapat tagja:

2002. október

1992-ben a Holló Színházzal kezdtem ismerkedni a színpadi munkával. Ugyanennek az évnek őszén jelentkeztem a Ruszt József alapította Független Színpad stúdiójába. Néhány év tanulás után eljátszhattam a Hamlet címszerepét, és ezzel egy időben alakítottam életem első bohóc karakterét. A következő években megfordultam több társulatban és formációban. Játszottam többek között Capuletet, Yvonne, burgundi hercegnő Ignác királyát és a Sirály Trigorinját.
1997-től a Bárka Alapítványnál értelmében akadályozott fiatalokkal éltem, illetve dolgoztam, ahol többek között egy művészeti program keretében színházi munkát végeztünk.

2008-ban Csatári Évával és Vass Szilárddal színpadra állítottuk a Sz’Keccskék című produkciót, mely addigi bohóc tapasztalataink fontos állomása. 2010 elején részt vettem a Pécsi Légitársaság (Hollósi Orsolya és Kiss Andrea) bohócelőadásának színrevitelében, a Hoppáretikülben.

Folyamatosan kutatom a bohóc, mint karakter lehetőségeit a színpadon és azon kívül.
Hiszek abban, hogy a bohóc munkában rejlő működés nem csak egyfajta színészi munka, hanem olyan minta, ami a gyógyulás mellett abban is segít, hogy önmagunkat jobban megértve, a vélt korlátainkat, esendőségeinket előnnyé kovácsoljuk.