A Pető Intézetben óvodásai számára alakítottuk ki a MeglePető programunkat, ami 6-8 perces, vidám, interaktív előadásokból áll mely tematikusan kapcsolódik az óvodások számára elsajátítandó ismeretanyagok köréhez.

Mivel a Pető Intézetben speciális fejlesztő munka folyik, meséinkkel, jelenlétünkkel  ehhez a munkához kapcsolódunk. Célunk az, hogy minél nagyobb hatékonysággal tudjuk segíteni a konduktorok munkáját. Tapasztalataink szerint nagy szerepünk van a motivációban, játékos, interaktív meséinkbe fejlesztő gyakorlatokat építünk be.

Tekintse meg a Meglepető viziten készült videónkat.

Meséinket a tanrendhez igazodva egyedileg alakítjuk ki. Fontosnak tartjuk, hogy ezek vizuálisan érdekesek, inspirálóak legyenek, kellékeink tükrözzék  „bohócgondolkodás” sajátosságait, ugyanakkor egységes képet mutassanak, legyenek visszatérő, felismerhető elemei megjelenéseinknek. Ilyen visszatérő elemnek papírzacskóból készült tárgyakat, bábokat fogunk használni, mert a papírzacskó sokoldalúan használható, jól alakítható, festhető, és mi magunk is el tudjuk készíteni. Ezzel az eszközzel aktivizáljuk a gyermekek fantáziáját és fejleszthetjük kreativitásukat is.