A 30 perces ZeneKaraván műsor 3 bohócdoktor részvételével zajlik, a játékba bevonják a gyermekeket is, ha erre ők is nyitottak. Ápolók és gondozók jelenlétében kb. 9 kisgyermek vesz részt egyszerre a programon.

A műsorban a bohócdoktorok zenélnek és énekelnek, a gyermekeket, mint zenészeket vonják be az előadásba. Különféle kulcsokat osztanak ki nekik, melyek ritmushangszerként funkcionálnak, így a gyermekek is a zenekar részéve válnak.

A játék egyszerű szerkezete lehetővé teszi, hogy a gyermekek nagyon finom, érzékeny módon használják az érzékszervi észlelésüket. A játék lehetőséget hagy az improvizációra is, így megfelel egy ilyen speciális közönség elvárásainak.

A show-t a következőképpen kell elképzelni: a terem ajtaja – ami az előadás helyszínéül szolgál- nyitva van, és hallani, amint a zene egyre közeledik. A ZeneKaraván belép a szobába, és a bohócok elkezdenek plusz zenészeket keresni a zenekarukba. A szenvedélyük a zenélés és szeretnék bevonni a jelenlévő gyerekeket és fiatalokat.

A show egy kulcsról szól, amely beleillik abba a nagy bőröndbe, amelyikben az új zenészek hangszerei – azaz a kulcsok – vannak. A kulcsok ritmus-hangszerként funkcionálnak, melyekkel a gyerekek maguk is zenélnek.

A show végén mindent összepakolnak, és a Karaván elhagyja a szobát, az ajtót nyitva hagyva maga mögött, miközben  a bohócok apró meglepetésekkel szórakoztatják a gyerekeket. Arra bátorítják őket, hogy segítsenek a bohócoknak, így a történet részévé válnak.

A műsor után a Karaván tovább indul.

Célunk, hogy az ország több városába eljusson a show és minél több speciális intézetben tudjuk felvidítani a gyermekeket.