A project egy speciálisan értelmi- és mozgásszervi fogyatékkal élő (speciális törődést igénylő) gyermekek részére kifejlesztett show.

A 30 perces műsor 3 bohócdoktor részvételével zajlik, a játékba bevonják a gyermekeket is – amennyiben ők erre nyitottak. Egy teremben kb. 9 kisgyermek részére adják elő műsorukat, ápolók és gondozók jelenlétében.

A műsorban a bohócdoktorok zenélnek és énekelnek, és a gyermekeket, mint zenészeket vonják be a előadásba. Különféle kulcsokat osztanak ki nekik, melyek ritmushangszerként funkcionálnak, így a gyerekek, azaz a nézők maguk válnak zenekarrá.

A játék egyszerű szerkezete lehetővé teszi, hogy a gyermekek nagyon finom, érzékeny módon használják az érzékszervi észlelésüket. A játék lehetőséget hagy az improvizációra is, így megfelel egy ilyen speciális közönség elvárásainak.

A show-t a következőképpen kell elképzelni: a terem ajtaja – ami az előadás helyszínéül szolgál- nyitva van, és hallani, amint a zene egyre közeledik. A ZeneKaraván belép a szobába, és a bohócok elkezdenek plusz zenészeket keresni a zenekarukba. A szenvedélyük a zenélés és szeretnék bevonni a jelenlévő gyerekeket és fiatalokat.

A show egy kulcsról szól, amely beleillik abba a nagy bőröndbe, amelyikben az új zenészek hangszerei – azaz a kulcsok – vannak. A kulcsok ritmus-hangszerként funkcionálnak, melyekkel a gyerekek maguk is zenélnek.

A show végén mindent összepakolnak, és a Karaván elhagyja a szobát, az ajtót nyitva hagyva maga mögött, miközben  a bohócok apró meglepetésekkel szórakoztatják a gyerekeket. Arra bátorítják őket, hogy segítsenek a bohócoknak, így a történet részeivé válnak. (Természetesen csak akkor, ha ezt ők is akarják, nem cél stresszelni sem őket, sem a pedagógusokat.)

A 30 perces műsor után a Karaván tovább indul.

Célunk, hogy az ország több városába eljusson a show és minél több speciális intézetben tudjuk felvidítani a gyermekeket.