Hozzánk is eljött a Mikulás, a Fiege Kft  ötszázezer forintos támogatásából rengeteg gyönyörű hangszer érkezett az adventi időszak kezdetére az alapítványhoz. A támogatás a bohócdoktori munkát segíti, programjaink bővítésére, színesítésére használjuk majd az új hangszereinket is.

A bohócdoktorok a kórházakban és az idősotthonokban is gyakran találkoznak a gyerekek és idősek hangulatát is meghatározó fájdalmakkal, félelemmel, szorongással.  A bohócdoktori munka, a látogatások épp ezért nem a vizsgálatokról szólnak, hanem arról, hogy a rideg és egyhangú környezet ellenére visszacsempésszenek egy kis örömöt, nevetést, a közös játék és fantázia segítségével elvarázsolják, kimozdítsák a „közönséget” a stresszes, fájdalmakkal, félelmekkel, unalommal járó helyzetekből. Ebben nagyon sokszor segít a zene, az ének, a közös játék élménye.   A hatás összetett, de tudományos kutatások is bizonyítják, hogy a fantázia segítségével teremtett helyzet, amikor például egy koncertterembe képzeljük magunkat és a bohóc zenekart verbuvál, eltereli az aggodalommal teli gondolatokat és segíti a jótékony hormonok termelődését, evvel a gyógyulás folyamatát is.

A Fiege Kft segítségével most ukuleléket, furulyát, szájharmonikát, triangulumot, melodikát vehettünk, és kaptunk új hegedűhúr készletet, kajont, fuvolát, kottaállványt, sőt még egy gitárra is szert tehettünk!

A kórházi vizitek mellett több speciális programunkban is nélkülözhetetlenek a hangszerek. A Zenekaraván programunk speciális igényű sérült gyerekeknek készült, a Napfény Hotel szappanopera sorozatot idősotthonokban játsszuk. A zenének, a hangoknak a jókedven túl ezeken a programokon kiemelten fontos fejlesztő funkciója is van.

Köszönjük a nagyvonalú segítséget, az adományon keresztül a Fiege nap mint nap a jókedvet, a zenét szállítja bohócainkkal oda, ahol leginkább szükség van erre.

 

A Piros Orr Bohócdoktorai már 20 éve az ország 15 intézményében, Budapesten és további 6 nagyvárosban is vizitelnek heti rendszerességgel. Munkájukról bővebben itt tájékozódhat: www.pirosorr.hu, www.facebook.com/PirosOrr