Elárulunk egy hétpecsétes titkot: a bohócdoktorok rendszeresen pirosorr-varázsló versenyt rendeznek, hogy kiderüljön, ki a legügyesebb köztük. Dr. Rumli az egyik csúcstartó: ő az, aki egy szempillantás alatt olyan sok piros orral tudja meglepni a gyerekeket, hogy azok csak ámulnak és bámulnak. Főleg, ha újdonsült kis segédje is vele varázsol…

Dr. Rumli álmában sem gondolta volna, hogy épp egy viziten fog rábukkanni boszorkányos ügyességű segédjére. Ám az egyik kórteremben találkozott Krisztiánnal, akivel játszani kezdtek… Amikor a bohócdoktor belemerült a varázslásba, hogy elkápráztassa a kisfiút, akkor nagy meglepetésére Krisztián is megcsillantotta szunnyadó varázslótehetségét, amiről addig senkinek halvány sejtelme sem volt. Még neki magának sem!

Megbabonázva figyelte, amint Dr. Rumli felé mutatja üres tenyerét, majd összeszorítja öklét, és arra kéri a kisfiút, hogy fújjon rá. Krisztián meg is tette, mire dr. Rumli újra kinyíló markában a semmiből ott termett egy piros orr! A bohócdoktor ámulva nézte Krisztián varázslatát. Nem akart hinni a szemének, ezért újra megpróbálták: másodszorra is felbukkant egy piros orr Krisztián varázsfújásától! Több sem kellett dr. Rumlinak: tiszteletbeli bohócdoktorrá fogadta a lelkesedéstől csillogó szemű kisfiút, és felavatta egy piros orral, amit ünnepélyesen Krisztián nózijára húzott.