A Pető Intézet óvodásai számára alakítottuk ki a MeglePető programunkat, amely 6-8 perces, vidám, interaktív előadásokból áll. A program tematikusan kapcsolódik az óvodások számára elsajátítandó ismeretanyagokhoz.

Mivel a Pető Intézetben speciális fejlesztő munka folyik, meséinkkel, jelenlétünkkel  ehhez a munkához kapcsolódunk. Célunk, hogy minél nagyobb hatékonysággal segítsük a konduktorok munkáját. Tapasztalataink szerint nagy szerepünk van a motivációban, játékos, interaktív meséinkbe fejlesztő gyakorlatokat építünk be.

Tekintse meg a MeglePető viziten készült videónkat.

Meséinket a tanrendhez igazodva egyedileg alakítjuk ki. Fontosnak tartjuk, hogy vizuálisan érdekesek, inspirálóak legyenek, kellékeink tükrözzék a „bohócgondolkodás” sajátosságait, ugyanakkor egységes képet mutassanak, legyenek visszatérő, felismerhető elemei megjelenéseinknek. Ilyen visszatérő elemként papírzacskóból készült tárgyakat, bábokat használunk.  A papírzacskó sokoldalúan használható, jól alakítható, festhető, és mi magunk is el tudjuk készíteni. Ezzel az eszközzel aktivizálhatjuk a gyermekek fantáziáját és fejleszthetjük kreativitásukat is.