A Pető Intézet óvodásai számára alakítottuk ki MeglePető programunkat, amely 10-15 perces, vidám, interaktív előadásokból áll. Már 5. éve heti rendszerességgel látogatjuk a csoportokat előre megtervezett időbeosztás szerint, így szinte beépültünk az óvodások napirendjébe.

A Pető Intézetben speciális fejlesztő munka folyik, meséinkkel, jelenlétünkkel szeretnénk ehhez a munkához kapcsolódni. Célunk az, hogy minél nagyobb hatékonysággal tudjuk segíteni a konduktorok munkáját.  Nagy szerepünk van a motivációban, sokszor a pihenés, a kikapcsolódás vagyunk, de játékos, interaktív meséinkbe gyakran beépítünk vicces, ám az ovisok számára hasznos, fejlesztő gyakorlatokat is.

Tekintsd meg a MeglePető programról készült videónkat.

Fontosnak tartjuk, hogy meséink vizuálisan érdekesek, inspirálóak legyenek, kellékeink tükrözzék a „bohócgondolkodás” sajátosságait, legyenek visszatérő, felismerhető elemei megjelenéseinknek. Ilyen visszatérő elemként, 2 évig papírzacskóból készült bábokat használtunk, azután 2 évig Motyó, egy egészalakos báb volt állandó szereplője játékainknak. Ebben az évben visszatérő elemként egy hatalmas mesekönyvet használunk, ebből indítjuk bohócmeséinket.

Visszajelzésekből tudjuk, hogy jelenlétünkkel, programunkkal nagyon jó hatással vagyunk a gyerekek aktivitására, inspiráljuk a fantáziájukat, kreativitásukat.

A Pető Intézetet látogató jelenlegi csapatunk: