Az emberek a világ minden táján nevetnek. A jókedv és a nevetés azonban rögtön alábbhagy, ahogy az életerőnk csökken. Egy betegség, kórházban tartózkodás vagy egy fájdalmas beavatkozás gyakran próbára teszi a gyerekek, de még a felnőttek lelki erejét is.
A humor és a nevetés éppen ezekben a helyzetekben tud segíteni és utat nyitni a bizalom és a belső életerő felé. A humor lehetővé teszi, hogy egy nehéz élethelyzetre más szemszögből tekintsünk és a nevetés segítségével a félelmet, fájdalmat és szomorúságot enyhítsük.

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány tudományos és művészeti ismeretekre alapozva képez ki bohócdoktorokat, akik beteg gyerekeket és időseket látogatnak kórházakban, valamint idősek otthonában. A bohócdoktorok vidámságot és gondtalanságot hoznak a kórházakba és a megteremtett barátságos légkör által segítik a gyógyulást.

A nevetésről

A nevetés valódi tréninget jelent a testnek: nevetés közben a mellkas izmai erőteljesen összehúzódnak, a hasüregben felgyorsul a vérkeringés, fokozódik a szívműködés, ezáltal javul a belső szervek oxigénellátása. Emellett az agyban olyan vegyületek szabadulnak fel, amelyek csökkentik a fájdalomérzetet, és egész testünket kellemes bizsergés hatja át.

Ezt a bohócdoktori szaknyelv úgy hívja: VIDÁMSÁG. A Piros Orr Bohócdoktorok ezt ajánlják.

 A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány célja, hogy minél több kórházban fekvő gyerek és otthonban élő idős ember fájdalmát, szorongását és szomorúságát enyhítse a nevetés rendszeresen adagolt gyógyszerével, így hozzásegítve őket egészségük és jó kedélyük mielőbbi visszanyeréséhez.

_MG_1547

Mentés