A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány küldetése, hogy bohócdoktoraival humort és nevetést vigyen az arra rászorulók életébe. Erre most nagyobb szükségünk van, mint valaha. A félelem és a szorongás leküzdésében a humor varázslatos ereje nagy segítség. A jelenlegi helyzetben nem csak a kórházakban fekvő gyermekeknek, de minden otthonában, társaitól és a közösségtől elzárt gyermeknek szüksége van a nevetés gyógyító erejére.

Április 15-től a gyerekek otthonába is ellátogatnak bohócdoktoraink, akikhez online lehet időpontot foglalni a www.pirosorr.hu/bohocdoktori-bejelentkezes/ oldalon. Ehhez csupán egy Facebook Messenger fiók, valamint egy internetkapcsolattal ellátott telefon, tablet vagy laptop szükséges. A 20 perces interaktív bejelentkezés során játékkal, zenével, trükkökkel nyújtanak élményt a bohócok.

„A jelenlegi szituáció az egész társadalom számára nagyon megterhelő, a gyerekek hétköznapjai is teljesen megváltoztak, nekik szeretnénk egy kis életörömet vinni, hiszen lelki egészségünk megőrzése ezekben a napokban kulcsfontosságú.” – mondta Mattyasovszky-Zsolnay Bence ügyvezető igazgató.