Az MTV Bízunk Benned! című vetélkedőjében, Rátonyi Krisztával játszottunk.

Elhatároztuk, hogy ha megnyerjük az álomnyereményként kitűzött 3 millió Forintot, egy újabb kórházban kezdjük el a rendszeres bohócdoktori vizitelést, hogy még több beteg gyermekhez eljussunk.

Az álom valóra vált! A Piros Orr Bohócdoktorok által látogatott 11 kórházból és 2 idősek otthonából álló országos hálózat a Szent László Kórházzal bővült.

A Szent László Kórházzal kötött új együttműködés keretében a Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályon, valamint a Gyermekhematológiai és Csontvelőtranszplantációs Szakrendelésen kezdődik el a közös munka, melynek során 2014. májustól heti rendszerességgel, alkalmanként több mint harminc súlyosan beteg gyermekhez jutnak el a Piros Orr Bohócdoktorok.

Dr. Kriván Gergely, a Szent László Kórház osztályvezető főorvosa szerint a bohócdoktorok tevékenysége valós segítség, hiszen a betegségük során nagy megterhelésnek van kitéve a gyermekek szervezete és lelke egyaránt. Minden olyan tevékenység, mely a jókedvüket fokozza, elősegítheti a gyógyulási folyamatot.

 laszlo_indulas_2

Rékay Ágnes, az Alapítvány ügyvezető igazgatója kihangsúlyozta, hogy ezzel a megállapodással az Alapítvány újabb lépést tett előre szakmailag, hiszen például a steril szobában lévő gyermekeknél teljesen új technikákat kell majd alkalmazniuk a bohócdoktoroknak.

Újdonság továbbá, hogy az Alapítvány más alternatív utakon is próbálja a jókedv és nevetés gyógyító hatását hangsúlyozni. Idén például az országos vándorkiállítás, mely kapcsán a Piros Orr Bohócdoktorok által látogatott kórházakban gyönyörű gyerekrajzok lesznek kiállítva az ország különböző pontjain. Elsőként a Szent László Kórházban, hogy ezzel is színesítsük a beteg gyermekek hétköznapjait.